8 vastausta artikkeliin ”Parista parveksi

 1. Sanotaan että kolmen linnun parvi on huonoin mahdollinen, sillä silloin yksi jää väkisinkin ulkopuoliseksi, eritoten kun entuudestaan omistamasi neitokakadut ovat jo enemmän tai vähemmän pariutuneet keskenään. Onneksi linnuillanne on iso häkki, joten Flipperi ei ole liikaa Pojan reviirillä ja suurimmilta konflikteilta vältytään.

  Ikävä tosiasia on, että lintuparvissa on liki aina alfa-ja omegayksilöt eikä lintuja voi pakottaa pitämään toisistaan, mutta kouluttamisella voi saada ainakin pientä muutosta aikaan parvikäyttäytymisessä. Esimerkiksi toru Poikaa aina kun se käyttäytyy agressivisesti tulokasta kohtaan, ja puutu suihkepullolla asiaan pahemmissa tilanteissa. Aina kun linnut osoittavat positiivista kanssakäymistä, palkitse ne kehuilla ja herkuilla. Jos tuo kaava toimii, Flipperi saattaa päästä paremmin parven sisälle, mutta tuskin koskaan tasa-arvoiseen asemaan muiden kanssa.

  Saattaa olla Flipperin parhaaksi ettet yritä saada sitä ystävystymään liiaksi Kamun kanssa, sillä se se vasta laukaisisikin Pojun mustasukkaisuuden ja verisiä tappeluita alkaa syntymään. Jos Flipperiä saisi yhtään ihmisystävälliseksi, voisitte tarjota sille sitä hellyyttä mitä se ei Pojulta ja Kamulta saa. Yksi vaihtoehto Flipperin yksinäisyydelle olisi kasvattaa parven määrä neljään, mutta teidän omat tarpeet tulee lintujen edelle. Jos neljä lintua on liikaa, se on liikaa.
  Ei muuta kuin onnea Flipperille ja teille :)

 2. Kiitos pitkästä viestistä! Juuri noin ollaan tehty, kehuttu kun ne puuhailee jotain niin että Flipperikin on lähellä. Ensimmäisten päivien jälkeen Poika ei ole käyttäytynyt Flipperiä kohtaan agressiivisesti niin ei ole tarvinnut torua, Flipperi kun osaa komentamatta pysyä hyvän etäisyyden päässä.

  Niin taidetaankin tehdä, että aletaan hitaasti mutta varmasti totuttaa Flipperiä meihin, niin se saisi meistä seuraa :) Ei voida ottaa neljättä lintua, mutta olisi tärkeää, ettei Flipperin tarvitsisi olla yksin.

 3. löysin sun blogin vasta tänään. Luin sen kokonaan läpi, mut täytyy sanoo et rakastuin tähän jo ensimmäisellä sivulla! Sulla on ihana tyyli ja tosi söpö tapa kertoa ja piirtää asioista. Jatka samalla mallilla <3

 4. meitsillä on vähän samankaltainen tilanne, kun kahden undulaattini seuraksi tuli kolmas ja nuorin yksilö, ja kaksi muuta dissaa tätä minkä ehtii:/ mutta onneksi suurimmilta tappeluilta ollaan vältytty, koko ajan on vain huono omatunto kun yksi meinaa jäädä aina ulos porukasta. täytyy vain toivoa että ajan myötä linnut tottuisivat toisiinsa ja tulisivat paremmin toimeen keskenään:D

 5. Vautsi mikä blogi! En olekaan törmännyt tälläiseen sarjisblogiin vielä.

  Toivottavasti rupeaa linnuilla yhteiselo sujumaan. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.